Prajitura cu mac, visine si bezea

de ala_oancea in Prajituri, 31 Ian 2010 | 14981 vizualizari

 

Reteta Carmiris

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina
  • 150 gr mac macinat
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • 200 gr visine din compot
  • coaja de la o lamaie
  • 1/2 borcan gem (eu am pus de caise)
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • zeama de la o jamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, visine si bezea:

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul si zeama de lamaie. Se intinde gemul peste blatul scos din cuptor, apoi spuma de albusuri si se presara putin mac. Se mai lasa in cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ala_oancea 1

02.02.2010, 21:46

Multumesc Bitza

Dana Cristea - pusikmea 1

29.03.2010, 11:55

arata demential

cosmikoko 1

23.05.2011, 00:40

in nici un moment nu se mentioneaza temperatura cuptorului.eu am facut dupa cum scrie in reteta si in mijloc nu s-a copt aproape deloc,desi am lasat-o 10 minute mai mult decat se indicase.
in loc de mac am folosit alune macinate.
reteta e super,oricum,

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem (Tips by Miha)